Vliegtuigmodellen op bijzondere of eenvoudige standaards, een vliegtuigklok uit de loopgravenkunst en een Art Deco vluchtklok.


1950’s Constellation

Twee op Lockheed’s Constellation geïnspireerde viermotorige vliegtuigmodellen. Volgens velen het mooiste toestel dat ooit ontworpen werd. Een luxe toestel dat sterren als Greta Garbo, belangrijke gezagsdragers en ‘de rijken der aarde’ de wereld over vloog. Geen ‘fast food’ in een bakje, maar kreeftcocktails en foie gras. Echt tafelzilver, gesteven linnen en champagne. De wereld rond in stijl…


Concorde en spitfire

Concorde
Een vluchticoon en technisch wonder. Het enige supersonische passagiersvliegtuig ooit gemaakt. Dit type model vond je vroeger terug op de bureaus van British Airways en Air France reisagenten. Met z’n slanke en elegante vorm past het in elk interieur.

Spitfire
Een aluminium kopie van een loopgravenkunstmodel Spitfire uit de Tweede Wereldoorlog. Het origineel is waarschijnlijk gemaakt door een vliegtuigmonteur die op een geïsoleerd Brits vliegveld gestationeerd was.


Vliegtuigklokken

Propellerklok
Loopgravenkunst ontstond tijdens de Eerste Wereldoorlog. Soldaten, vliegtuigmonteurs en legerpersoneel maakten ware kunstwerkjes uit restmateriaal als kogelhulzen, hout, stof… Deze aluminium propellerklok is daar een mooi voorbeeld van.

Art deco vluchtklok
In tegenstelling tot de loopgravenkunst, is de Art Deco Vluchtklok een natuurgetrouwe reproductie van een klok uit de jaren 30. Handgegoten, nostalgisch en chic.


Zie ook
home deco