aluminium model vliegtuig

Hamilton tobacco & gifts - home deco - Aluminium vliegtuig

Historische ‘Trimotor
Je zult ‘m in het luchtruim niet vaak meer tegenkomen, dit driemotorige historische vliegtuig. De JU-52 van de Duitse fabrikant Junkers stamt uit 1931 en deed vooral dienst als transport- en passagierstoestel. Het vliegtuig werd berucht om z’n inzet tijdens de tweede wereldoorlog en geroemd om z’n betrouwbaarheid en comfort.

Meest gebouwde Europese transportvliegtuig
De Junkers JU-52 is het meest gebouwde Europese transportvliegtuig in de geschiedenis en werd vooral in oorlogssituaties gebruikt. Als commercieel passagierstoestel verloor Junkers het van rivaal Douglas, die met de DC2 en DC3 grote successen boekte. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar vliegwaardige JU-52 toestellen over.

Tante Ju
Dat de Junkers JU-52 een geliefd vliegtuig was blijkt wel uit haar bijnamen. Van “Iron Annie” tot het liefkozende “Tante Ju”.

Waarheidsgetrouwe replica
De Iron Annie of Tante Ju uit de home deco collectie van Hamilton tobacco & gifts is een waarheidsgetrouwe replica met bewegende onderdelen. Het aluminium model is met zorg en oog voor de historie vervaardigd door Authentic Models.


Zie ook
home deco