In 1955 startte ‘opa’ Hamilton een tabaksspeciaalzaak in de Haagse Passage. Een tijd waarin de ‘Haagsche heren’ nog graag een sigaar of pijpje kwamen roken. Anno nu is er veel veranderd, maar sigaren, sigaretten en tabak verkopen ze nog altijd, al is het assortiment wel aangevuld met Hollandse cadeaus en home deco artikelen.

Hamilton: een echt familiebedrijf

Hamilton tobacco & gifts is een echt familiebedrijf, dat al drie generaties van vader op zoon is overgegaan. En daarmee ook de sfeer die de winkel uitstraalt: “Wij willen dat mensen zich thuis voelen als ze binnenkomen“.

Altijd welkom
Vaste klanten kent men niet alleen bij naam, maar ook wat hun voorkeuren zijn. Voor een praatje is er altijd wel ruimte en heb je haast, geen nood, je pakje sigaretten of sigaartjes ligt al klaar voor je er naar kunt vragen.


Kwaliteit en up-to-date

De winkel van ‘opa’ Hamilton heeft er zeker anders uitgezien, maar dat het om kwaliteitssigaren ging was duidelijk. En dat is nog steeds zo. Het assortiment is groot en er is voor elk wat wils. Of het nu om Nederlandse sigaren of Longfillers gaat.

Niet weg te denken
De tabakspijp is nog altijd favoriet en niet weg te denken uit de collectie. Met merken als Chacom, Big Ben of Peterson en een scala aan pijptabak is er keus te over.

Met de tijd mee
Een speciaalzaak is geen speciaalzaak als je niet met de tijd mee gaat. Dus naast de ‘gewone’ sigaretten en tabak kun je ook voor een E-sigaret terecht bij Hamilton.


De juiste accessoires

Bij een goede sigaar of tabakspijp en zelfs sigaret hoort natuurlijk de juiste accessoire. Sigaren/sigarettenkokers, humidors, sigarenknippers, asbakken, aanstekers, Hamilton heeft het allemaal.

Een mooi cadeau, of gewoon voor jezelf
Roker of geen roker, een aansteker komt altijd van pas. En wie kent niet de aanstekers van Dupont, Xikar, Porsche Design, Zippo of de opnieuw zo populaire Clipper.

Ook de laatste noviteit zit in het assortiment: een elektrische plasma aansteker, niks bijvullen, gewoon opladen via een usb kabeltje…


Hollandse cadeaus en souvenirs

Het idee om de winkel uit te breiden met Hollandse cadeaus en souvenirs bleek een gouden greep. De Passage kent veel toeristen, die graag een leuk aandenken mee naar huis nemen. ‘Gifts’ werd toegevoegd aan de naam en de winkel heringedeeld. Met de aangepaste etalage en kleurige klompen voor de deur werd Hamilton tobacco & gifts al snel een begrip.

En het zijn niet alleen de toeristen die naar hartenlust struinen. Ook voor de ‘gewone’ passant die op zoek is naar dat ene (echt Haagse) verjaardagscadeautje, of gewoon een leuk hebbedingetje, is er genoeg keuze.

Delfts blauw
Je kunt geen Hollandse cadeaus verkopen zonder Delfts blauw. Hamilton heeft dan ook een uitgebreide en steeds wisselende collectie Royal Delft en Heinen Delfts blauw. Of het nu om een hand beschilderde mok, klomp, bord of tulpenvaas gaat.

Haagse cadeaus en hebbedingen
Delfts blauw is natuurlijk leuk, maar hè de winkel staat wel in Den Haag! Dus vind je bij Hamilton ook echt Haagse cadeaus. Van sleutelhanger tot koelkastmagneet, van mok tot T-shirt. En uiteraard de enige echte “brokken van baron Hop”, ook wel bekend als Haagsche Hopjes.


Home deco

Een aantal jaren had Hamilton de beschikking over de etalage van een ‘tijdelijk’ leegstaande winkel in de Passage. Een prima plek om de collectie decoratieve artikelen uit de scheep- en luchtvaart tentoon te stellen. Maar ook daar veranderde de tijden.

Tegenwoordig staat de wat aangepaste collectie gewoon weer in de eigen winkel. Home deco artikelen zoals globes, kompassen, luchtballonnen of aluminium modellen van vliegtuigen in hun eigen vitrine.


Victorinox

Misschien een wat vreemde eend in de bijt, maar Hamilton is officiële dealer van Victorinox. Originele Zwitserse zakmessen waaronder Limited editions, de Alox serie en collecties als de Huntsman en Ranger.