In 1955 startte ‘opa’ Hamilton een tabaksspeciaalzaak in de Haagse Passage. Een tijd waarin de ‘Haagsche heren’ nog graag een sigaar of pijpje kwamen roken.

Anno nu is er veel veranderd, maar sigaren, sigaretten en tabak verkopen ze nog altijd, al is het assortiment wel aangevuld met Hollandse cadeaus en home deco artikelen.

Hamilton…

tobacco & gifts

…een echt familiebedrijf

Hamilton tobacco & gifts is een echt familiebedrijf, dat al drie generaties van vader op zoon is overgegaan. En daarmee ook de sfeer die de winkel uitstraalt: “Wij willen dat mensen zich thuis voelen als ze binnenkomen“.

Vaste klanten kent men niet alleen bij naam, maar ook wat hun voorkeuren zijn. Voor een praatje is er altijd wel ruimte en heb je haast, geen nood, je pakje sigaretten of sigaartjes ligt al klaar voor je er naar kunt vragen.


Kwaliteit en up-to-date

De winkel van ‘opa’ Hamilton heeft er zeker anders uitgezien, maar dat het om kwaliteitssigaren ging was duidelijk. En dat is nog steeds zo. Het assortiment is groot en er is voor elk wat wils. Of het nu om Nederlandse sigaren of Longfillers gaat.

De tabakspijp is nog altijd favoriet en niet weg te denken uit de collectie. Met merken als Chacom, Big Ben of Peterson en een scala aan pijptabak is er keus te over.

Een speciaalzaak is geen speciaalzaak als je niet met de tijd mee gaat. Dus naast de ‘gewone’ sigaretten en tabak kun je ook voor een E-sigaret terecht bij Hamilton.


De juiste accessoires

Bij een goede sigaar of tabakspijp en zelfs sigaret hoort natuurlijk de juiste accessoire. Sigaren/sigarettenkokers, humidors, sigarenknippers, asbakken, aanstekers, Hamilton heeft het allemaal.

Roker of geen roker, een aansteker komt altijd van pas. En wie kent niet de aanstekers van Dupont, Xikar, Porsche Design, Zippo of de opnieuw zo populaire Clipper.

Ook de laatste noviteit zit in het assortiment: een elektrische plasma aansteker, niks bijvullen, gewoon opladen via een usb kabeltje…

Hamilton tobacco & gifts - accessoires - Cohiba lijn van St Dupont
Hamilton tobacco & gifts - accessoires - Plasma aansteker

Meer dan alleen tabak

Het idee om de winkel uit te breiden met Hollandse cadeaus en souvenirs, waaronder een collectie Delfts blauw, bleek een gouden greep. De Passage kent veel passanten en toeristen die graag een leuk cadeau of aandenken mee naar huis nemen.

‘Gifts’ werd toegevoegd aan de naam en de winkel heringedeeld. Met de aangepaste etalage en kleurige klompen voor de deur werd Hamilton tobacco & gifts al snel een begrip.

Op zoek is naar dat ene (echt Haagse) verjaardagscadeau, een (Royal) Delfts blauw artikel of gewoon een leuk hebbedingetje… Met een assortiment voor kleine en grote budgetten is er keuze genoeg.


Decoratief voor in huis

Een aantal jaren had Hamilton de beschikking over de etalage van een ’tijdelijk’ leegstaande winkel in de Passage. Een prima plek om de collectie decoratieve artikelen uit de scheep- en luchtvaart tentoon te stellen. Maar ook daar veranderde de tijden.

Tegenwoordig staat de wat aangepaste collectie gewoon weer in de eigen winkel. Home deco artikelen zoals globes, kompassen, luchtballonnen of aluminium modellen van vliegtuigen in hun eigen vitrine.

Hamilton tobacco & gifts - home deco - luchtballonnen
Hamilton tobacco & gifts - home deco - kompassen en sextant

Zwitserse degelijkheid

Misschien een wat vreemde eend in de bijt, maar Hamilton is officiële dealer van Victorinox. Originele Zwitserse zakmessen waaronder Special en Limited editions, de Alox serie en collecties als de Huntsman en Ranger.

Hamilton tobacco & gifts - Victorinox - Hunter Alox serie